"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

До України припливло вугілля з ПАР

Четвер, 23 жовтня 2014, 18:05

В Іллічівськом порту у четвер о 9:00 ошвартувалося судно "Scotian Express" з першою партією - 84,2 тисяч тонн - енергетичного вугілля марки "А" и "Т" з ПАР.

Вже через годину почався процес вивантаження судна, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Як зазначається, обробка судна проводиться на першому причалі порту двома технологічними лініями з використанням причальних контейнерних перевантажувачів.

"Порт технічно і організаційно добре підготовлений до прийому судів з енергетичним вугіллям. Ми заздалегідь відпрацювали технологію вантажно-розвантажувальних робіт, вирішили всі необхідні питання для оперативного вивантаження вугілля, на якій сьогодні чекають українські ТЕС", - зазначив директор Іллічівського порту Юрій Крук.

Реклама:

За словами Крука, інтенсивність вантажно-розвантажувальних робіт складе 15-16 тисяч тонн на добу.

"Отже, судно буде розвантажено за 5-6 діб. З порту вугілля перевозитиметься залізницею двома маршрутами по 50-55 вагонів на добу", - йдеться у повідомленні.

За інструкцією вантажоодержувача, перша партія вугілля відвантажуватиметься з порту на Трипільську ТЕС і Зміївська ТЕС по 34,2 тисяч тонн і 50 тисяч тонн відповідно.

Загалом Іллічівський порт прийме 2 із 3 суден, завантажених південно-африканським вугіллям, загальним тоннажем 167,4 тисяч тонн.

Прибуття другої партії - 83,2 тисяч тонн - очікується 3-8 листопада. Транспортуватиме вантаж судно Bottiglieru Сhelenger.

Нагадаємо, через бойові дії на Донбасі у серпні цього року вдвічі зменшився видобуток вугілля порівняно з відповідним періодом 2013 року. Відтак урядом було прийнято рішення про імпорт вугілля з ПАР.

Угоду про купівлю 1 мільйона тонн енергетичного вугілля Південно-Африканської Республіки укладено державним підприємством зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" з компанією Steel Mont Trading Ltd.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: