"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У РФ немає доказів порушення санітарних норм Україною

Середа, 22 жовтня 2014, 20:25

Станом на 21 жовтня від Россільгоспнагляду не надходило жодного офіційного звернення та повідомлення про невідповідність вантажів фітосанітарним вимогам Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України.

Як зазначається, російська сторона повідомила про факти порушення фітосанітарних вимог країни-імпортера про які було зазначено 15 та 16 жовтня цього  року на офіційному сайті Россільгоспнагляду.

"Разом з тим, до Держветфітослужби надійшов лист  від Міністерства закордонних справ України про те, що станом на 17 жовтня до МЗС України офіційний лист Россільгоспнагляду з порушеного питання не надходив", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

У прес-службі зауважити, що співпраця між Україною і Російською Федерацією у сфері фітосанітарії здійснюється в рамках членства обох країн у регіональній організації з карантину та захисту рослин - Європейської та Середземноморської організації з карантину та захисту рослин та Міжнародній конвенції із захисту рослин.

Українською стороною було зазначено, що при виникненні проблемних питань, пов'язаних з виявленням серйозних випадків невідповідності імпортованого вантажу встановленим фітосанітарним вимогам, включаючи виявлення певних регульованих шкідливих організмів, сторони обмінюються нотифікаційними повідомленнями відповідно до положень Міжнародного стандарту з фітосанітарних заходів № 13 "Нотифікації".

"З цього приводу слід зазначити, що українська сторона не отримувала жодного нотифікаційного повідомлення з причин виявлення карантинних для РФ організмів - східної плодожерки та західного квіткового трипсу  та порушення інших фітосанітарних вимог, які були висвітлені на офіційному сайті Россільгоспнагляду", - повідомляє прес-служба.

Що не дає можливості одразу відреагувати щодо можливих  порушень фітосанітарних вимог країни - імпортера.

Крім цього, за домовленостями попередніх переговорів, які були проведені  03 липня цього року з представниками Россільгоспнагляду було визначено контакти для оперативного обміну інформацією та реагування, в тому числі і надання нотифікацій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: