"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Бензин марки А-95 повинен коштувати 14,1 гривні за літр - АМКУ

Середа, 22 жовтня 2014, 15:02

Ринкова ціна на бензин марки А-95 повинна становити 14,1 гривні за літр.

Про це під час прес-конференції в Києві заявив виконуючий обов'язки глави АМКУ Микола Бараш.

"Ціна на бензин європейської якості, розрахована за умови існування значної конкуренції, повинна бути, якщо не сьогодні, то найближчим часом, на рівні 14,1 гривні за літр бензину марки А-95", - заявив Бараш.

"Якщо розраховувати цiну без урахування рiзкої змiни загальної ситуацiї з нафтою на свiтовому ринку, то цiна бензину А-95 має становити 15,13 гривні за літр", - зазначив він.

Реклама:

За його словами, АМКУ до сьогоднішнього дня не отримала від компаній серйозних обґрунтувань власного цінового утворення.

"Долар є одним з чинників зростання цін на пальне. Більше того, компанії завжди заявляють, що саме проблеми з доларом є ключовими, але якщо подивитися, то зростання долару останні декілька місяців фактично відсутнє, нафта падає, а ціни в нас стоять або знижуються дуже несуттєво", - сказав в.о. глави АМКУ.

"І в цих ситуаціях виникла проблема, а що робити далі? Очевидно, що АМКУ має негайно завершувати розслідування по справам і доходити до прийняття рішень. Тому що, я так розумію, АМКУ зобов’язаний, маючі певні повноваження приймати зобов’язуючі рішення. Тому що ціни мають реагувати на загальносвітові тенденції", - зазначив Бараш.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до Антимонопольного комітету з проханням допомогти продавцям нафтопродуктів і імпортерам встановити справедливі ціни на нафтопродукти.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: