"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польська компанія хоче постачати вугілля до України

Середа, 22 жовтня 2014, 09:20

Польський експортер вугілля компанія Węglokoks планує протягом найближчого місяця домовитися з компаніями в Україні про тестові постачання палива.

Про це повідомила прес-секретар компанії Мажена Мрозик, пише "УНІАН".

"Контракти на тестові поставки повинні бути підписані протягом місяця", - зазначила вона, відповідаючи на запит агентства, відмовившись надати подробиці.

Раніше польські ЗМІ називали цю компанію в числі зацікавлених поставляти вугілля до України.

Реклама:

За даними корпоративного сайту компанії, цього року вона планує продати за кордон 5 млн тонн, що становить близько 6,5% усього видобутку вугілля в Польщі минулого року і більше половини експорту.

Компанія продає вугілля, головним чином, у країни ЄС, а також ряд країн Африки.

Минулого тижня Кабмін заявив, що не буде закуповувати вугілля в Польщі, оскільки там не видобувають потрібні Україні види цього палива - марок "А" (антрацити) і "Т" (худі), дефіцит якого виник через окупацію частини Донбасу російськими бойовиками.

Також минулого тижня міністр економіки та віце-прем'єр Польщі Януш Пехочиньский заявив, що Україна хоче отримувати польське вугілля "безкоштовно".

На початку вересня польська Rzeczpospolita писала, що польські компанії зацікавлені в продажу вугілля Україні, відзначаючи, що на внутрішньому ринку накопичено близько 8 млн тонн нереалізованого цього виду палива, виробники якого відчувають труднощі зі збутом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: