Україна не розкриватиме даних про рослинництво за запитом РФ - Швайка

Вівторок, 21 жовтня 2014, 20:28

Україна не розкриватиме даних про обсяги вирощеної цього року рослинної продукцiї та про площi, зайнятi пiд окремими культурами, за запитом Россiльгоспнагляду.

Про це повiдомив журналiстам мiнiстр аграрної полiтики та продовольства Iгор Швайка в Києвi у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

"Цю iнформацiю ми не маємо намiру розкривати, оскiльки ми не зобов'язанi цього робити. А для пiдтвердження походження продукцiї достатньо одного лабораторного дослiдження", - повiдомив Швайка.

Вiн розцiнює, що в умовах вiйськових дiй вiдповiдний запит Россiльгоспнагляду є способом отримати iнформацiю про стратегiчнi запаси продукцiї рослинництва в Українi, оскiльки Россiльгоспнагляд зажадав данi про площi вирощування, врожайнiсть тощо

Реклама:

Як повiдомлялося, Россiльгоспнагляд iз 22 жовтня вводить тимчасове обмеження на постачання з України, зокрема транзитом через її територiю, всiх видiв пiднаглядної рослинної продукцiї.

Ранiше Россiльгоспнагляд звернувся до української Держветфiтослужби з проханням до 21 жовтня надати iнформацiю про обсяги вирощеної цього року в Українi рослинної продукцiї та про площi, зайнятi пiд окремi культури, а також надати iншi переконливi гарантiї українського походження рослинної продукцiї, яку Україна постачає до Росiї.

За даними росiйської служби, запит був пов'язаний iз рiзким збiльшенням постачання рослинної продукцiї з України, а також iз вiдсутнiстю або навмисним видаленням маркування з упаковки, що, на думку Россiльгоспнагляду, може свiдчити про постачання через Україну рослинних вантажiв з Європейського Союзу, що пiдпали пiд росiйськi санкцiї.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: