Киргизія приєднається до Митного союзу з 1 січня 2015 року

Вівторок, 21 жовтня 2014, 10:25

Влада Киргизії заявила про намір приєднатися до Митного союзу і Євразійського економічного союзу з 1 січня 2015 року.

Про це заявила голова Ради Федерації Валентина Матвієнко за підсумками зустрічей з прем'єр-міністром Киргизії Джоомартом Оторбаевим і президентом країни Алмазбеком Атамбаєвим, пише "Прайм".

"Киргизія заявляє, що вони з 1 січня 2015 хочуть приєднатися до Митного союзу і Євразійського економічного союзу (ЄАЕС)", - сказала спікер СФ.

Бішкек прийняв рішення приєднатися до МС навесні 2011 року. 29 травня в ході засідання Вищої Євразійської економічної ради в Астані було підписано заяву про план заходів з приєднання Киргизії до Митного союзу Білорусії, Казахстану та Росії.

Реклама:

Киргизія і РФ також підписали міжурядову угоду про розвиток економічного співробітництва, що передбачає створення киргизько-російського фонду розвитку з капіталом у розмірі 1 мільярда доларів і фінансування заходів "дорожньої карти" в розмірі 200 мільйонів доларів.

В даний час експерти працюють над реалізацією "дорожньої карти", згідно з якою Киргизія одночасно повинна стати членом МС і Єдиного економічного простору до 1 січня наступного року.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: