Словаччина обіцяє, що газові проблеми з РФ не вплинуть на поставки до України

Четвер, 2 жовтня 2014, 09:29

Проблеми з газом з Росії не вплинуть на реверсні поставки до України.

Про це підтвердив на прес-конференції прем'єр Словаччини Роберт Фіцо, пишуть "РИА Новости".

"Словацька Республіка виконуватиме взяті на себе зобов'язання", - сказав Фіцо, відповідаючи на запитання журналіста про те, як може позначитися зниження поставок російського газу на реверсні поставки палива зі Словаччини до України.

Раніше прем'єр заявив, що словацький одержувач і дистриб'ютор російського газу, компанія Slovensky plynarensky priemysel, зареєстрував у середу зниження поставок російського газу через Україну в обсязі близько 50%

Реклама:

Глава "Газпрому" Олексій Міллер пояснював раніше, що заяви європейських споживачів про недопоставки газу стосуються лише додаткових обсягів, а контрактні зобов'язання "Газпром" повністю виконує. Заявки споживачів понад контрактні обсягів "Газпром" задовольняти не зобов'язаний.

За словами офіційного представника оператора газотранспортної системи Словаччини - компанії Eustream Ваграма Чугуряна, реверсні поставки газу зі Словаччини до України на початку цього тижня становили 26,8-26,9 мільйона кубометрів, що лише трохи нижче запланованого добового максимуму в 27 мільйонів кубометрів.

"Протягом найближчих п'яти місяців поставки газу будуть як і раніше супроводжуватися роботами по технічній перевірці та доведенні всіх компонентів системи до необхідних параметрів. С 1 березня 2015 газопровід повинен функціонувати в нормальному робочому режимі і стабільно прокачувати до України 27 мільйонів кубометрів газу на добу", - зазначив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: