"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Шахта Ахметова потрапила під обстріл і знеструмлена

Неділя, 19 жовтня 2014, 11:27

Шахта "Комсомолець" в суботу знову потрапила під обстріл і знеструмлена.

Про це йдеться в прес-релізі ДТЕК.

"В суботу, 18 жовтня, з 12:45 до 17:00 по одній з найбільших в Україні ДТЕК Шахті Комсомолець Донбасу, прилеглим територіям і місту Кіровське вівся артобстріл", - йдеться у прес-релізі.

Як наголошується, в результаті пошкодження ліній електропередачі шахта знеструмлена, зупинено роботу насосів та вентиляції, шахту затоплює.

Реклама:

"Снаряди потрапили на територію та об'єкти підприємства. В момент знеструмлення під землею знаходилися 7 шахтарів. Всі вони о 16:55 підняті на поверхню за допомогою дизельного генератора", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі також повідомили, що обстріли шахти не припиняються з 10 жовтня, як тільки шахта видобула перші 300 т вугілля і після півторамісячного відновлення була готова запустити в роботу дві лави. ДТЕК закликає не обстрілювати і не знищувати шахту.

"Вранці 15 жовтня відбувався наймасованіший артобстріл шахти за весь час бойових дій. Того дня співробітник підприємства отримав осколкове поранення. Працівники щоразу ховаються в захисних спорудах. 15 жовтня снарядами були пошкоджені будівлі та обладнання механічного та енергетичного цехів", - повідомляє прес служба.

Також наголошується, що від прямого попадання снаряда була зруйнована велика частина будівлі побутового комбінату, багато воронок на території промислового майданчика шахти.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!