Росія вводить заборону на імпорт яловичих субпродуктів з ЄС

Субота, 18 жовтня 2014, 14:18

Россільгоспнагляд з 21 жовтня вводить заборону на імпорт до Росії яловичих субпродуктів, триммінга і м'ясо-кісткового борошна з країн Євросоюзу.

Про це заявив керівник служби Сергій Данкверт, пише "Прайм".

"Рішення прийнято, зараз воно формалізується. Ми введемо обмеження з 21 числа", - сказав він.

Россільгоспнагляд ухвалив це рішення за підсумками переговорів у п'ятницю в Литві директора департаменту Генерального директорату Єврокомісії з охорони здоров'я і захисту споживача Бернара Ван Готема та головного ветеринарного інспектора Росії Євгена Непоклонова, пояснив Данкверт.

Реклама:

"Після переговорів у нас немає ніяких обгрунтованих гарантій Євросоюзу, що щось може змінитися", - сказав він щодо безпеки поставок з ЄС триммінга і субпродуктів.

Раніше глава Россільгоспнагляду повідомляв, що відомство неодноразово висловлювало претензії до якості та безпеки яловичих субпродуктів і триммінга.

Так, служба зафіксувала 17 випадків наявності заборонених речовин в продукції з 6 країн ЄС: Австрії, Угорщини, Німеччини, Данії, Італії та Польщі.

За словами Данкверта, яловичі субпродукти і триммінг не потрапили під санкції.

За даними Федеральної митної служби РФ, в 2014 році в Росію було ввезено понад 38 тисяч тонн субпродуктів з яловичини.

Основні постачальники - Аргентина, Уругвай і країни Європейського союзу. Субпродукти і триммінг в основному використовуються як сировина для м'ясної промисловості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: