"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Москва не постачатиме Києву газ у борг - Путiн

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 20:58

Росiя не має намiру постачати Українi газ у борг.

Про це заявив президент Росiї Володимир Путiн на прес-конференцiї за пiдсумками переговорiв у Мiланi, передає "Інтерфакс-Україна".

"У борг Росiя вже нiчого не постачатиме", - сказав вiн.

"По-перше, потрiбна певна дисциплiна споживача. Адже рiвень збирання, скажiмо, в Українi дуже низький, набагато нижчий, нiж у Росiї, та й вартiсть, цiна досить низька", - пояснив президент РФ.

Реклама:

"Друге: подивiться, як я вже говорив, наприкiнцi минулого року дали 3 млрд доларів кредиту. 1,4 млрд доларів нашi партнери нам виннi за останнi два мiсяцi минулого року. Це безперечна цифра. З приводу поставок минулого року взагалi нiхто нi про що не сперечається, але грошей платити нiхто не хоче", - продовжив він.

"500 млн доларів недоплачено за перший квартал цього року, тодi коли ми продавали газ, можна сказати, за заниженою цiною, по 268 доларів за тисячу кубометрiв. 500 млн доларів однаково не заплатили. За квiтень, травень, червень взагалi нiчого не платили - нуль. Просто припинили платежi. За нашими пiдрахунками загалом, це як мiнiмум 5,5 млрд доларів, якщо вважати, що квiтень, травень, червень Україна мала платити по 485 доларів ", - додав Путiн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!