Путін каже, що ціни на нафту падають через змову

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 20:11

Президент РФ Володимир Путін не став відкидати версію про те що ціни на нафту падають через змову між США і Саудівською Аравією.

Про це він сказав на прес-конференції в Мілані, передає "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується теорії змови - змови завжди можливі. Але вони боляче б'ють в даному випадку по змовникам, якщо такі є", - сказав Путін, відповідаючи на запитання, як він ставиться до існуючої думки про те, що падіння цін на нафту - це результат змови між США і Саудівською Аравією.

Путін нагадав, що "в основних нафтовидобувних країнах бюджет верстається, виходячи з цін на нафту - 85-90 доларів за барель".

Реклама:

Крім того, він зазначив, що рентабельність видобутку сланцевої нафти дуже велика.

"Гра на зниження цін на світових ринках завдасть дуже серйозного удару по цьому виду діяльності в тих же Сполучених Штатах, не думаю, що нафтова галузь Штатів в цьому зацікавлена​​", - зауважив президент РФ.

"Подивимося, як будуть розвиватися події, думаю, що скоро ситуація поліпшиться", - сказав він.

Путін також заявив про прогрес у переговорах з Україною щодо газового питання за підсумками переговорів в Мілані на полях АСЕМ.

Він зазначив, що прогрес полягає в тому, що "ми домовилися з українськими партнерами щодо умов відновлення поставок газу в Україну, хоча б в зимовий період".

У той же час Путін зазначив, що проблемним питанням є "касовий розрив в Україні".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!