Москва і Київ близькі до укладення угоди щодо газу - Олланд

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 18:26

Президент Франції Франсуа Олланд заявив у п'ятницю, що Україна і Росія близькі до досягнення консенсусу щодо угоди про умови транзиту російського газу до Європи.

За словами французького лідера, в даний час угода перебуває "в зоні досяжності".

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан повідомив, що переговори з російською стороною про проміжне вирішення з газового питання тривають.

"Основні параметри узгоджено. Ці параметри пов'язані з проміжним вирішенням", - сказав він журналістам у Мілані в п'ятницю по завершенні переговорів із керівництвом "Газпрому".

Реклама:

Глава Міненерго зазначив, що говорити про підписання будь-яких документів поки що зарано.

"Наразі по пунктам триває розробка певного документа", - сказав він, уточнивши, що остаточний варіант поки що не узгоджено.

Раніше президент України Петро Порошенко повідомив, що в ході переговорів у п'ятницю в Мілані були узгоджені основні параметри нового газового контракту для України.

"У нас є певний стриманий прогрес у газовому питанні. Ми домовилися про основні параметри контракту, і зараз завершуються переговори з приводу джерел покриття дефіциту необхідних коштів для фінансування контракту", - сказав Порошенко.

Раніше в італійському місті Мілані відбулася зустріч лідерів "нормандської четвірки".

Як повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, переговори почалися з обговорення газового досьє.

Серед членів делегацій, які разом з лідерами держав увійшли до приміщення, де проходили переговори, були глава "Газпрому" Олексій Міллер і міністр енергетики Олександр Новак.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!