"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фірташ переніс "Кримський титан" до Москви - ЗМІ

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 14:38

Майновий комплекс заводу "Кримський титан" в Армянську, передали в довгострокову оренду московському підприємству ТОВ "Титанові інвестиції", яке пов'язують з Дмитром Фірташем. 

Про це на засіданні комітету "Держради" Криму з промислової політики, транспорту і паливно-енергетичному комплексу повідомив начальник відділу аналізу міністерства промислової політики Олександр Заєць, повідомляє Hubs.

За його словами, передача підприємства в оренду дозволить налагодити логістику поставок сировини.

"Майновий комплекс "Кримського титану" переданий в довгострокову оренду ТОВ "Титанові інвестиції" в Москві для зняття питань поставки сировини", - заявив він і додав, що завод може перейти на сировину з Індії.

Реклама:

Раніше самопроголошений прем'єр-міністр Криму Сергій Аксьонов повідомив, що готовий допомогти українському олігархові Дмитру Фірташу налагодити ситуацію на його заводі "Кримський титан" або знайти покупця.

"Міністр" промисловості Криму Андрій Скринник повідомив, що власники "Кримського титану" вже вели переговори про його продаж "великому російському інвестору".

У той же час прес-секретар Group DF Олег Арестархов стверджує, що "Кримський титан" не виставлений на продаж, не має проблем із сировиною і працює у звичайному режимі, пише видання.

За даними ЗМІ, проблеми у кримського заводу виникли після того, як у вересні ДТЕК "Крименерго" зажадала оплатити борг за електроенергію за червень у розмірі 33 мільйонів рублів, погрожуючи відключити завод.

Ще однією проблемою стала відсутність поставок технічної води з Дніпра по Північно-Кримському каналу, а також труднощі з постачанням сировини після того як Україна не продовжила Фірташу оренду двох ГЗК.

За інформацією "ЛігаБізнесІнформ", ТОВ "Титанові інвестиції" була зареєстрована в середині червня. Єдиним засновником компанії є громадянин Росії Олександр Ємелін - давній знайомий Фірташа. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: