"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Роснефть" і "друг" Путіна судитимуться з ЄС через санкції

П'ятниця, 17 жовтня 2014, 09:24

Нафтова компанія "Роснефть" і бізнесмен Аркадій Ротенберг подали в суд Європейського союзу судові позови з вимогою скасувати санкцій ЄС.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на газету Financial Times.

9 жовтня "Роснефть" подала позов проти Європейського союзу з вимогою анулювати його рішення про введення санкцій проти великих російських компаній і банків на європейському фінансовому ринку. З таким же позовом 10 жовтня звернувся до суду Європейського союзу і Аркадій Ротенберг.

Як повідомив російський юрист, який працює з однією компанією з Санкційних питань, позови "Роснефти" і Ротенберга можуть вплинути на окремі країни Євросоюзу, якщо постане питання про продовження санкцій проти Росії.

Реклама:

14 жовтня стало відомо, що надавати допомогу "Роснефти" буде лондонська компанія Zaiwalla & Co., яка спеціалізується на консультуванні країн які потрапили під санкції Заходу.

Нагадаємо, Ротенберг потрапив в березня 2014 під першу хвилю санкцій США, в липні він опинився під європейськими. Крім заборони поїздок в ЄС, у бізнесмена заарештували частину нерухомості, яка належить йому і членам його сім'ї.

Пакет санкцій США і Євросоюзу стосовно Росії у зв'язку з українською кризою вступив в силу 12 вересня. Тоді під санкції потрапили, серед інших, п'ять російських енергетичних компаній - "Роснефть", Лукойл, "Газпром", "Газпром Нафта" і "Сургутнефтегаз".

Тепер в країнах Заходу діє заборона на поставку в ці компанії товарів, послуг і технологій, які необхідні для видобутку нафти на глибоководних ділянках, арктичному шельфі і в сланцевих пластах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: