Активи банку Порошенка з початку року зросли майже на 50%

Четвер, 16 жовтня 2014, 20:44

Активи "Міжнародного інвестиційного банку", основним акціонером якого є президент Петро Порошенко, з початку року зросли майже на 50%, до 2,5 млрд гривень.

Про це йдеться в звіті банку за третій квартал 2014 року.

Для порівняння: активи всієї банківської системи за перші 8 місяців (дані за 9 місяців поки не оприлюднені) збільшилися всього на 5%.

Показово, що навіть таке незначне зростання було обумовлене стрімкою девальвацією нацвалюти.

Реклама:

Як вказує Олексій Комаха у своїй статті на сайті "Мінпром", приблизно 41% активів усіх банків номіновані в іноземній валюті. Враховуючи ослаблення офіційного курсу на 63%, можна говорити про фактичне скорочення активів банків.

Активи "МІБу" також частково зросли за рахунок девальвації. Проте криза майже не торкнулася підконтрольної президенту фінустанови. На відміну від більшості колег по цеху, в банку Порошенка спостерігався приплив депозитів, в тому числі і валютних.

Залишки на рахунках клієнтів "МІБ", номіновані в інвалюті, за перші 9 місяців зросли з 644 млн гривень в еквіваленті до 1,4 млрд гривень, тобто на 35% в перерахунку на долари. У тому числі валютні депозити фізосіб збільшилися на 12% в доларовому еквіваленті.

натиснути для збільшення

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко заявив, що почав продавати підконтрольний йому бізнес.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!