"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ очікує понад 19 мільярдів інвестицій в Україну

Четвер, 16 жовтня 2014, 17:38

Національний банк України очікує, що міжнародні фінансові організації будуть фінансувати проекти в Україні більш ніж на 19 мільярдів доларів.

Про це повідомила журналістам голова НБУ Валерія Гонтарева за підсумками офіційного візиту української делегації до Вашингтона, передає УНІАН.

Нагадаємо, директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард відзначала, що стабілізація економіки України вимагає залучення додаткового зовнішнього фінансування поза програмою співпраці з МВФ.

При цьому аналітики Фонду прогнозують, що в умовах продовження військових дій потреба України в зовнішньому фінансуванні складе до кінця 2015 року не менше 19 млрд доларів.

Реклама:

"Що стосується 19 млрд доларів, ті проекти, які я вже бачу, це навіть велика цифра. Але всі цифри повинні бути під конкретні проекти", - сказав вона.

Глава НБУ зазначила, що українська делегація, яку вона очолювала, отримала у Вашингтоні безпрецедентну підтримку з боку всіх міжнародних організацій і інвесторів.

"Якщо геополітичні ризики, пов'язані з Україною, загрожують економічному розвитку всього світу, то всі розуміють, які руйнівні наслідки це має для української економіки. Такої безпрецедентної підтримки, яку ми отримали на сьогоднішній день з боку всього світу, я не бачила", - сказала вона.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!