"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Чукотці заб'ють на 60% більше оленів через санкції Росії

Середа, 15 жовтня 2014, 20:03

У Чукотському автономному окрузі РФ в 2014 році зроблять забій 22 тисяч оленів, збільшивши показник на 8,3 тисяч голів.

Про це повідомила перший заступник начальника департаменту сільськогосподарської політики і природокористування Чукотського АО Ірина Волкова, передає "Дзеркало тижня".

"У зв'язку з ситуацією, що склалася після введення Росією відповідних економічних санкцій проти країн Заходу, уряд Чукотки переглянув економічні моделі з урахуванням більш ефективного використання багатих внутрішніх ресурсів округу", - підкреслив губернатор Чукотського АО Роман Копин.

Як нагадали в прес-службі уряду Чукотського АО, в окрузі, згідно з планом заходів по зміцненню продовольчої безпеки регіону, почалася реалізація підпрограми "Розвиток рослинництва" державної програми "Розвиток агропромислового комплексу Чукотського автономного округу на 2014-2018 роки".

Реклама:

Вона передбачає закупівлю у населення дикорослих ягід і грибів, а також плодоовочевої продукції, вирощеної в підсобних господарствах.

Як повідомлялося, на початку серпня Росія ввела заборону на поставки яловичини, свинини, м'яса птиці, риби, сирів, молока та плодоовочевої продукції з Австралії, Канади, ЄС, США і Норвегії у відповідь на санкції Заходу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!