Еттінгер обіцяє прорив у газових переговорах

Середа, 15 жовтня 2014, 18:11

Єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер сподівається, що Україна та Росія наступного тижня домовляться щодо постачання газу взимку.

Про це він заявив у середу в інтерв'ю німецькій газеті Ruhr Nachrichten, передає "Укрінформ".

"Нині існує можливість того, що Україна домовиться з "Газпромом" про постачання газу цієї зими. Я впевнений, що під час переговорів наступного тижня можливий прорив", - сказав він.

Водночас єврочиновник запевнив, що ЄС підготовлений до можливих перебоїв із постачанням російського газу цієї зими.

Реклама:

За його даними, цього тижня Єврокомісія ухвалить програму енергетичної безпеки, яка у крайньому випадку допоможе Європі впоратися із потенційною проблемою.

Зокрема, повідомив він, Норвегія планує збільшити постачання газу, а країни-члени ЄС допомагатимуть одна одній, дозволяючи спільне користування запасами газосховищ.

Крім того, додав Еттінгер, робота електростанцій, які працюють на газі, тимчасово буде компенсована за рахунок електростанцій, що використовують вугілля та мазут.

Як повідомлялося, 21 жовтня у Берліні відбудеться чергова тристороння "газова" зустріч за участю єврокомісара з енергетики Гюнтера Еттінгера, міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Продана та глави міненерго РФ Олександра Новака.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!