"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Запоріжсталь" Ахметова заявляє про блокування роботи "Правим сектором"

Середа, 15 жовтня 2014, 14:27

Металургійний комбінат "Запоріжсталь" заявляє про блокування роботи підприємства групою з понад 100 осіб в масках із символікою "Правого сектора".

Про це йдеться у листі "Метінвесту", яки й є у розпорядженні "Економічної правди".

"15 жовтня в Запоріжжі приблизно 100-150 осіб в масках із символікою "Правого сектора" заблокували основні прохідні "Запоріжсталі", поставивши під загрозу роботу всього багатотисячного колективу комбінату. Зокрема, заблоковані транспортні артерії комбінату, що перешкоджає виробничій роботі МК "Запоріжсталь", - йдеться в повідомленні.

Відзначається також, що через блокування основних прохідних підприємства затруднений доступ співробітників комбінату і підрядних організацій до робочих місць, перервані постачання обладнання та сировини.

У повідомленні підкреслюється, що це ставить під загрозу безперебійну роботу комбінату.

"Дуже погано, коли доля десятків тисяч людей та членів їх сімей ставиться під загрозу окремих політичних сил. У політичному процесі не можна ставити під загрозу великий 15-тисячній колектив. Нехай правоохоронні органи розберуться, бо хтось явно цією акцією переслідує свої політичні цілі. Ми відкриті до конструктивного діалогу і готові його вести", - заявив гендиректор "Запоріжсталь" Ростислав Шурма.

Також, в тексті повідомлення меткомбінату наводиться заява прес-секретаря "Правого сектора" Артема Скоропадського про те, що партія не має жодного відношення до цієї акції і не знає, що це за група людей і які цілі вони переслідують.

Як відомо, підприємство входить до вертикально-інтегровану гірничо-металургійну групу "Метінвест".

Основними акціонерами "Метінвесту" є - група SCM Ріната Ахметова (71,25%) і група компаній "Смарт-холдинг" Вадима Новинського (23,75%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: