Польща не обмежувала постачання газу до України - Gaz System

Понеділок, 13 жовтня 2014, 20:00

Компанія Gaz System, що керує польською газотранспортною системою, заявляє, що з початку жовтня не обмежувала поставок в Україну через Польщу газу, який реалізуються згідно із замовленими клієнтами обсягами.

Про це повідомила прес-служба компанії у понеділок, передає УНІАН.

"Через пункт "Хермановіце" у напрямі України Gaz System S.A. реалізує поставки газу згідно із замовленням клієнтів", - зазначили у прес-службі.

Раніше повідомлялося, що газ через Польщу в Україну поставляє німецька RWE Supply & Trading за контрактом з українським "Нафтогазом".

Реклама:

З початку поточного місяця Україна почала також купувати газ за контрактом з норвезькою Statoil, який поставляється через Словаччину.

За даними Gaz System, від початку жовтня середньодобові поставки газу в Україну через Польщу скоротилися приблизно до 2,5 млн кубометрів, тоді як у вересні цей показник становив майже 3,9 млн кубометрів.

Як повідомлялося, минулого місяця Gaz System на два дні припинила поставки газу в Україну, пояснивши своє рішення тим, що російський "Газпром" скоротив поставки палива до Польщі, і компанія була вимушена перенаправити газові потоки на внутрішній ринок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!