В уряді продовжують обіцяти, що відключень електроенергії не буде

Понеділок, 13 жовтня 2014, 19:46

Незважаючи на дефіцит енергоресурсів, уряд розраховує уникнути віялових відключень електроенергії завдяки напрацьованим спільно з іноземними експертами антикризовим заходам.

Про це на прес-конференції в Києві повідомив віце-прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, передає УНІАН.

"У нас дійсно складна ситуація з дефіцитом газу і вугілля, які використовуються для виробництва електроенергії, але хочу наголосити, що уряд вживає усі заходи для того, щоб цей складний період пройти гідно, і ніяких заходів на сьогодні щодо планових відключень не ухвалено", - сказав Гройсман.

"Я думаю, що всі ті заходи, зокрема антикризові в енергетичній сфері, які розроблені з нашими американськими і канадськими партнерами, дадуть можливість адекватно реагувати на будь-який розвиток ситуації", - додав він.

Реклама:

Як повідомлялося, наприкінці вересня віялові відключення електроенергії проводилися в Харківській, Черкаській і Київській областях.

Раніше Міністерство енергетики і вугільної промисловості направило обласним енергопостачальним компаніям повідомлення про можливе тимчасове припинення електропостачання населення, як це було в 90-х роках, у зв'язку з виникненням дефіциту потужностей в об'єднаній енергосистемі України.

Незважаючи на це, за словами міністра Кабінету міністрів Остапа Семерака, причиною тимчасових відключень електроенергії, які відбувалися наприкінці вересня, є політичні мотиви російських власників українських обленерго.

Разом з тим, міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан не виключає віялових відключень електроенергії в майбутньому - у випадку, якщо в країні виникатимуть аварійні ситуації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!