Росія заборонила поставки сирних продуктів з України

Понеділок, 13 жовтня 2014, 18:35

Росспоживнагляд з 14 жовтня 2014 року призупинив ввезення на територію Російської Федерації сирних продуктів виробництва України.

Про це повідомляє прес-служба російського відомства.

"Росспоживнагляд повідомляє, що при здійсненні державного нагляду за обігом харчової продукції при дослідженні сирних продуктів виробництва України виявлено численні порушення вимог законодавства в галузі захисту прав споживачів та законодавства в області санітарно-епідеміологічного благополуччя людини", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі повідомили, що при дослідженні продукту сичужного з рослинним жиром "Дукат" виробництва Україна виявлено його невідповідність вимогам за змістом рослинних жирів, жиру, білка, а також органолептичними та мікробіологічними показниками.

Реклама:

"Сирний продукт GAUDAC не відповідав за органолептичними показниками і за змістом масової частки жиру", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, при здійсненні санітарно-карантинного контролю виявлено продукт вуглеводно-жировий напівтвердий "Російський класичний" який не відповідав вимогам, що пред'являються до маркування продукції.

"При обстеженні партій вантажу харчової продукції "Продукт білково-жировий "Лаура" виявлено невідповідність продукції вимогам Технічного регламенту Митного союзу "Харчова продукція в частині маркування", - зазначили в прес-службі відомства.

Як наголошується, зазначені факти свідчать про порушення вимог законодавства в галузі захисту прав споживачів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: