В ОПЕК прогнозують падіння цін на нафту до 76 доларів за барель

Понеділок, 13 жовтня 2014, 15:40

Кувейт не бачить можливості для скоординованого скорочення видобутку нафти в країнах експортного картелю ОПЕК і прогнозує зниження цін ще на 14% до 76 доларів за барель.

Про це заявив міністр нафти Кувейту Алі аль-Омаірі, якого процитували інформагентство KUNA і газета Gulf Business.

"76-77 доларів за барель може стати тим рівнем, на якому зниження зупиниться", - заявив міністр.

Організація країн-експортерів нафти на засіданні 27 листопада навряд чи піде на скорочення видобутку для підтримки котирувань, заявив аль-Омаірі.

Реклама:

"Я не думаю, що сьогодні у країн (членів картелю) є шанс прийняти рішення про скорочення видобутку з урахуванням того, що власна квота ОПЕК становить 30 млн барелів і до цих пір не вибирається", - сказав він.

На його думку, скорочення видобутку в ситуації що склалася не обов'язково призведе до зростання ціни, тому що ринок відображає надлишок постачань за рахунок Росії і сланцевих проектів у США.

"Якщо доведеться щось робити для збереження стабільності цін і повернення їх на колишній рівень, ми не будемо коливатися. Але це падіння не пов'язане з рішеннями ОПЕК", - резюмував міністр.

27 листопада в Відні пройде зустріч міністрів країн-учасниць альянсу, на якій може бути розглянуте питання про скорочення видобутку з метою повернути котирування нафти до 100 доларів за барель. Але серед міністрів немає єдиної думки.

В понеділок вартість нафти сорту Brent в Лондоні становить 88,1 долара за барель. За три місяці котирування опустилися на 20%.

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!