Фірташ назвав "дикістю" заборону на використання газу хімзаводами

Середа, 1 жовтня 2014, 20:17

Бізнесмен Дмитро Фірташ, який контролює через Group DF чотири з шести азотних підприємства України, обурений рішенням Кабміну заборонити хімічним підприємствам використовувати закуплений раніше природний газ для технологічних потреб з 1 жовтня.

Про це він сказав журналістам на полях конференції "Україна в Європі: мир і розвиток" в середу у Відні, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я ще подробиць цього рішення не знаю, мені тільки тут на конференції повідомили, і зараз на заводах паніка. Закінчиться конференція, я поїду на роботу і буду розбиратися, що робити. Адже у нас є контракти, є зобов'язання, це якесь оголошення війни без попередження", - сказав бізнесмен.

За словами Фірташа, таке рішення є "дикістю". Він нагадав, що з чотирьох азотних заводів Group DF два заводи не працювали ("Стирол" у Горлівці і Сєвєродонецький "Азот"), а два працювали (Черкаський "Азот" і "Рівнеазот").

Реклама:

"Тепер зупиняють повністю. Вибачте мене, надходжень валюти в бюджет держави немає, курс тримати нічим, і беруть ріжуть експорт. Грубо кажучи, тепер замість того, щоб отримати валюту, ми ще будемо витрачати гроші на те, щоб привезли нам хімію з Росії" , - сказав бізнесмен.

На його думку, такий крок уряду не є вирішенням проблеми дефіциту газу, а перекладає її на хімпідприємства.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів постановою №488 від 29 вересня, оприлюдненою в середу, заборонив підприємствам-виробникам мінеральних добрив використовувати газ українського видобутку, а також газ з підземних сховищ до закінчення осінньо-зимового періоду або до особливого рішення уряду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: