Суд заарештував майно 7 заправок Ставицького

Середа, 1 жовтня 2014, 16:48

Суд наклав арешт на майно 7 автозаправних станцій "БРСМ-Нафта".

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Прокуратури Київської областi.

"Прокуратура Київської області перевірила мережу автозаправних станцій "БРСМ-Нафта" щодо вимог містобудівного, протипожежного та іншого законодавства у сфері техногенної безпеки, а також за фактами реалізації пального неналежної якості", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, підставою для такої масштабної перевірки став вибух у квітні поточного року на АЗС вказаної мережі у Переяслав-Хмельницькому.

Реклама:

Як відомо, внаслідок аварії загинуло 6 осіб, ще 7 отримали травми різного ступеня тяжкості.

"З метою недопущення подібних трагедій, органами прокуратури області із залученням фахівців органів контролю проведено перевірку діяльності мережі АЗС "БРСМ-Нафта", що функціонують на території регіону, під час яких виявлені грубі порушення правил пожежної та техногенної безпеки", - повідомляє прес-служба.

За даними фактами прокурорами розпочато 10 кримінальних проваджень за ч. 1 ст. 273 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах).

"Під час досудового розслідування у цих провадженнях за клопотаннями слідчих судами накладено арешт на майно 7 автозаправних станцій, що забезпечує їх роботу, заборонено розпоряджатися таким майном та користуватися ним", - повідомляє прокуратура.

Крім того, як показала експертиза, вилучений на зруйнованій вибухом заправці бензин не відповідає державним стандартам та технічним умовам. За цим фактом слідчим управлінням міліції Київської області розслідується кримінальне провадження за ч. 1 ст. 204 КК України (незаконне придбання з метою збуту нафтопродуктів).

Як повідомлялося, прокуратурою області 19 вересня цього року направлено до суду обвинувальний акт відносно трьох осіб, внаслідок службової недбалості котрих стався вибух на АЗС.

Українськi ЗМI пов'язують мережу АЗС "БРСМ-Нафта" з екс-мiнiстром енергетики та вугiльної промисловостi України Едуардом Ставицьким.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!