Чоловік "регіоналки" Бондаренко забрав у Фірташа газопровід

Середа, 1 жовтня 2014, 10:44

ПАТ "Миколаївгаз" намагається через суд повернути контроль над газопроводом і розподільчим пунктом, розташованими у с. Снігурівка Миколаївської області.

Про це свідчить постанова Вищого господарського суду від 17 вересня, пишуть "Наші гроші".

Як зазначається, 19 грудня 2013 року Міністерство енергетики та вугільної промисловості та ПП "Укргазпром" уклали договір, за яким фірма отримала в господарське відання складові Єдиної газотранспортної системи України, які призначені для розподілу природного газу від газорозподільних станцій безпосередньо споживачам.

Суди перших двох інстанцій визнали цей договір недійсним, зазначивши, що у квітні 2012 року газопровід і розподільчий пункт за розпорядженням Миколаївської ОДА були передані у державну власність та на баланс "Миколаївгазу".

Реклама:

Проте, Вищий госпсуд вказав, що суди не перевірили доводів Міненергетики, що саме воно є власником газопроводу і розподільчого пункту. При цьому не перевірено, чи мала право Миколаївська ОДА розпоряджатися цим майном.

Також суди не дали жодної оцінки доводам "Миколаївгазу" щодо того, що від Міненергетики договір підписав заступник міністра - керівник апарату Андрій Юрійович Бондаренко без необхідного обсягу повноважень.

Як відомо, Андрій Бондаренко є чоловіком народного депутата від Партії регіонів Олени Бондаренко, яка нещодавно стала главою Наглядової ради "Українського медіа холдингу" (УМХ) Сергія Курченка.

Крім того, суд апеляційної інстанції не перевірив надані фірмою документи про те, що вона має ліцензію на розподіл і постачання природного газу за регульованими тарифами в Снігурівці.

Вищий госпсуд скасував рішення судів попередніх інстанцій і відправив справу на новий розгляд до Госпсуду міста Києва.

Засновником ПП "Укргазпром" є екс-депутат Верховної Ради АР Крим (2002-2006) Олександр Малахов. Директором фірми є Олена Кучер. ПП "Укргазпром" зареєстрований у Сімферополі.

25% акцій ПАТ "Миколаївгаз" належить НАК "Нафтогаз України", ще 50,22% підприємства належитьПАТ "Газтек" Дмитра Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!