"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Гонтарєва незадоволена рівнем співробітників - готує кадрові ротації

Вівторок, 9 вересня 2014, 19:02

Голова Національного банку Валерія Гонтарєва планує провести кадрові ротації в штаті Нацбанку.

Про це голова НБУ повідомила журналістам під час круглого столу, передає УНІАН.

"Щодо команди висококласних фахівців я б засумнівалася в їх висококласності. Можу вам сказати, що сьогодні вночі, щоб Міжнародному валютному фонду написати memo (службова записка), я особисто сиділа і сама "малювала", бо жоден з висококласних фахівців Національного банку, не отримавши статистику з бюро статистики, не може дати прогноз щодо платіжного балансу", - сказала вона.

Гонтарєва зазначила, що на сьогодні команда Національного банку не готова здійснювати необхідний високоякісний аналіз, тому існує необхідність зміцнити штат регулятора.

Реклама:

"Ми працюватимемо над зміцненням цієї команди. Якби я могла брати не лише громадян України, а й громадян інших країн, напевно, ви б побачили когось з висококласних світових фахівців, хто б міг очолити цей напрямок. На жаль, ми обмежені паспортом громадянина України, тому у нас будуть тільки іноземні консультанти", - сказала вона.

Як повідомлялося, 19 червня Верховна Рада підтримала пропозицію президента України Петра Порошенка про звільнення Степана Кубіва з поста голови Національного банку і призначення на цей пост Валерії Гонтарєвої.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!