Три українські компанії в десятці найбільших у Східній Європі

Понеділок, 8 вересня 2014, 20:11

Українські компанії "Метінвест", ДТЕК і "Енергоринок" увійшли в ТОП-10 найбільших компаній Центральної та Східної Європи.

Пор це йдеться у рейтингу компанії "Делойт".

"Як і в минулому році, перелік найбільших українських компаній очолив "Метінвест", який зберіг 4 сходинку у загальному рейтингу, незважаючи на зниження доходів на рівні 1,3%", - йдеться у рейтингу.

Водночас компанія ДТЕК, змогла зміцнити свої позиції на 2 сходинки, піднявшись з 7 на 5 сходинку. Доходи найбільшого енергетичного холдингу України протягом 2013 року зросли на 8,9%.

Реклама:

Водночас варто відзначити значне падіння рівня прибутків обох компаній - на -14,7% у "Метінвест" та на 45,8% у ДТЕК.

"Компанія "Енергоринок", яка також фігурує у першій десятці, зі зростанням доходів на 0,8% зміцнила свої позиції у рейтингу на одну сходинку, піднявшись на 7 місце", - повідомляє компанія.

Як зазначається, ще один державний гігант НАК "Нафтогаз" цього року вперше не потрапив до ТОП-10. Через падіння доходів на 25,8% компанія опустилася з 5 сходинки у минулорічному рейтингу на 11.

"Фінансові показники за 2013 рік вказують на те, що динамічне зростання українських компаній, яке спостерігалось у минулих роках, припинилося ще до загострення політичної ситуації у країні - темпи розвитку бізнесу протягом 2013 року зупинились на нульовій позначці", - прокоментував результати рейтингу керуючий партнер компанії "Делойт" Андрій Булах.

"Сьогодні Україна переживає час трансформації, важливий для самоідентифікації, для визначення своїх прагнень та пріоритетів. Це період, критично важливий для реформування країни та відновлення довіри", - додав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: