У Фірташа забрали два гірничо-збагачувальні комбінати

П'ятниця, 5 вересня 2014, 16:43

Кабінет Міністрів передав цілісні майнові комплекси Іршанського гірничо-збагачувального та Вільногірського гірничо-металургійного комбінатів у сферу управління Міністерства економічного розвитку і торгівлі після припинення договору їх оренди із ПрАТ "Кримський титан".

Відповідне рішення закріплено урядовою постановою №406 від 6 серпня, передає "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, МЕРТ зобов'язане закріпити майнові комплекси цих комбінатів за держпідприємством "Об'єднана гірничо-хімічна компанія" на правах господарського відання.

Крім того, МЕРТ і Мінфін мають розробити для Кабміну пропозиції щодо забезпечення ефективної роботи та фінансування Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК.

Реклама:

У свою чергу Держгеонадр і Держгірпромнагляд мають видати "Об'єднаній гірничо-хімічній компанії" дозволи, необхідні для роботи в нових умовах.

"Об'єднана гірничо-хімічна компанія" створена Мінпромполітики в 2009 році. Нині її керівником є Руслан Журило.

Як повідомлялося, у 2012 році "Кримський титан" домовився з Фондом держмайна про оренду Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК до вересня 2014 року. Влітку поточного року Кабмін вирішив не продовжувати цих договорів оренди.

Уряд Миколи Азарова хотів створити на базі ЦМК Іршанського і Вільногірського комбінатів публічні АТ для їх подальшої приватизації.

"Кримський титан" - провідний у Східній Європі виробник діоксиду титану, належить Дмитру Фірташу, чиї активи об'єднані в Group DF.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!