"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ продовжив терміни погашення кредитів банками

П'ятниця, 5 вересня 2014, 11:27

Національний банк України ухвалив рішення щодо продовження термінів погашення банками кредитів.

Це передбачено постановою Правління Національного банку від 4 вересня 2014 року № 551 "Про зміни термінів погашення банками кредитів", повідомляється на офіційній сторінці НБУ в Facebook.

Зазначене рішення прийняте з метою запобігання погіршенню стану ліквідності банків України та забезпечення ними своєчасного виконання зобов’язань перед вкладниками і кредиторами.

Коментуючи Постанову № 551, директор Генерального департаменту банківського нагляду Алла Шульга відзначила, що такий крок регулятора назустріч банкам надасть їм змогу тимчасово вивільнити кошти для оперативного розпорядження, що сприятиме не тільки підвищенню спроможності банків забезпечувати своєчасність та повноту виконання своїх зобов’язань, а й запобіганню нестабільній ситуації в банківській системі України.

Реклама:

"Ураховуючи складну економічну ситуацію в Україні і суттєве обмеження доступу банків України до внутрішнього та зовнішнього фондування, Національний банк переніс терміни погашення банками основної суми заборгованості за кредитами Національного банку для підтримки ліквідності та кредитами зі збереження ліквідності з вересня - листопада 2014 року до 10 грудня 2014 року", - зазначила Шульга.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!