М'ясо в Росії подорожчало на 40%

Четвер, 4 вересня 2014, 15:31

М'ясо птиці в РФ за два тижні, за повідомленнями громадян, подорожчало на 23%, свинина - на 30%, м'ясо великої рогатої худоби - на 40%.

Про це йдеться в повідомленні Федеральної антимонопольної служби, яка підвела двотижневі підсумки роботи "гарячої лінії" з питань підвищення цін на продовольство.

У ФАС Росії від громадян і госпсуб'єктів за цей період надійшли 1254 звернення. З них 1159 - з інформацією про підвищення роздрібних цін на продукти харчування.

У відомстві зазначили, що географія таких скарг охоплює всі регіони країни. Найбільше скарг - на підвищення цін на м'ясо птиці.

Реклама:

"За інформацією громадян, в середньому зростання цін на цей продукт становить 23%. На другому місці залишаються овочі та фрукти: ківі, виноград, яблука, персики, але переважно лимони. Третю сходинку посідає молоко і молочна продукція, однак найчастіше у зверненнях йдеться про підвищення цін на сири та вершкове масло", - наводить дані ФАС.

Також, за інформацією громадян, підвищилася ціна на свинину - близько 30% і на м'ясо ВРХ - близько 40%. В оптовому сегменті також спостерігається зростання цін на м'ясо птиці та рибу. В основному жителі скаржаться на зростання цін на лосось і форель.

"Скарги прийшли з Московської, Нижегородської, Самарської, Воронезької областей, Алтайського краю і Москви. На другому місці - сири. Звернення надійшли з Москви, Санкт-Петербурга, Новосибірська, Єкатеринбурга та Воронезької області", - зазначають у відомстві.

У Московській і Нижегородської області, за інформацією госпсуб'єктів, підвищилися ціни на овочі.

Прайм

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!