Уряд докапіталізував "Нафтогаз" на 24,4 мільярда

Понеділок, 29 вересня 2014, 20:05

Міністерство фінансів з 22 до 29 липня збільшило обсяг придбаних цінних паперів в обмін на облігації внутрішньої державної позики на 22,44 мільярда гривень - до 96,61 мільярда гривень.

Про це йдеться в повідомленні Державної казначейської служби в понеділок.

Відомство не уточнює, які цінні папери придбав Мінфін, проте раніше йшлося про акції НАК "Нафтогаз України", а сума докапіталізації практично дорівнює сумі, необхідній компанії для погашення 30 вересня єврооблігацій, випущених на 1,6 млрд гривень під гарантії держави з купонною ставкою 9,5% річних.

Крім того повна сума викупу цінних паперів відповідає верхній планці капіталізації "Нафтогазу", яку Верховна Рада влітку цього року підняла на 63,27 млрд гривень - до 96,61 млрд гривень.

Реклама:

Як повідомлялося, після цього Кабінет Міністрів 4 серпня доручив Мінфіну здійснити випуск ОВДП терміном обігу до 10 років і ставкою до 14,3% річних для докапіталізацію НАК.

"Нафтогазу України" доручено було використовувати кошти від реалізації облігацій для купівлі та резервування 3,1 млрд доларів на рахунку компанії, відкритому в НБУ, кошти з якого будуть використовуватися за рішенням Кабміну.

Згідно з меморандумом програми stand by з Міжнародним валютним фондом та інформацією з російсько-українських газових переговорів, що проходять за посередництва ЄС, цю суму "Нафтогаз" зарезервував для оплати за газ.

Крім того, програма stand by допускає також капіталізацію НАК і пряму закупівлю ним за рахунок цих коштів валюти, необхідної для погашення єврооблігацій.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!