ВВП на душу населення в Україні зросте з 8,5 до 16 тисяч доларів – Шимків

Понеділок, 29 вересня 2014, 11:57

В "Стратегії розвитку України 2020" передбачається, що через 6 років ВВП на душу населення повинен зрости з 8,5 до 16 тисяч доларів.  

Про це заявив під час презентації стратегії розвитку заступник Глави Адміністрації Президента Дмитро Шимків. 

За його словами, передбачається проведення 62 реформ.  

"Ми дивилися на перелік реформ, як робили інші країни. Вони всі починали з того, що вони визначали, де вони будуть після того, як вони впровадять ті чи інші реформи. Коли ми будуємо будинок або починаємо якийсь особистий проект, ми хіба починаємо з переліку робіт, що треба робити? Ми спочатку намагаємося розуміти, що ми отримаємо, який кінцевий результат ми собі бачимо", - заявив представник АП.

Реклама:

"Ми підготували 21 ключовий показник, які будуть визначати той рівень країни, який дозволить нам говорити, що ми досягнули критерій членства або ми підійшли до виконання критеріїв членства у європейській спільноті", - зазначив Шимків.

Фото Андрія Чернікова

"В Австрії цей показник становить 43 тисячі доларів, в Болгарії – 15,9 тисячі. Чи може Україна у 2020 році бути такою, принаймні, як Болгарія сьогодні. Ми вважаємо, що може", - зазначив Шимків.Чиновник наголосив, що ВВП на душу населення за паритетом купівельної спроможності передбачається підвищити з 8,5 тис доларів до 16 тис доларів.

Крім цього, з його слів випливає, що до 2020 року Україна у рейтингу легкості ведення бізнесу має опинитися у першій "двадцятці". Зараз – 112 місце.

Кредитний рейтинг країни (Standard & Poor's) планується за 6 років  покращити до рівня "ВВВ".

За індексом купівельної конкурентоспроможності планується з 84 позиції дійти до 40 найкращих країн.

Програма реформ, за словами Шимківа, передбачає також збільшення військового фінансування з 1% до 5% від ВВП в 2020 році. Планується що в Україні буде збільшено кількість військовослужбовців - з 2,8 до 7 осіб на тисячу осіб.

Крім цього, чиновник відзначив, що криза на Сході не може бути причиною відсутності реформ.

"Більшість реформ, якщо ми подивимося на досвід інших країн, відбувалися за рахунок інвесторів, міжнародних донорів. І першою проблемою для інвесторів і донорів в Україні, до речі, не є проблема війни, це проблема корупції", - додав він. 

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!