Україна наростила експорт "молочних" продуктів до Росії

П'ятниця, 26 вересня 2014, 20:51

Незважаючи на "молочну війну", Україна змогла наростити експорт в РФ вершкового масла і молочних жирів в 18,6 рази.

Про це йдеться в повідомленні Української аграрної конфедерації.

Згідно з повідомленням, експорт в РФ вершкового масла і молочних жирів збільшився в 18,6 рази - з 310 тонн до 5,8 тисяч тонн. Це збільшило експорт зазначеного товару за всіма призначенями в 9,6 рази.

Це дало приріст експортної виручки на 28,7 млн ​​доларів, а по РФ - на 25,3 млн доларів.

Реклама:

Крім того, зріс обсяг експорту молока та вершків згущених в 1,84 рази, а в РФ - на 15%, що, на тлі 27% підвищення ціни, дало приріст виручки на 43,2 млн доларів.

На тлі перманентних торговельних обмежень з боку РФ, середній рівень цін на молочну сировину в Україні за вказаний період підвищився на 10%.

"Це пов'язано з тим, що переробники молока переформатували своє виробництво і направляли отриману молочну сировину замість виробництва твердих сирів на додатковий випуск вершкового масла і питного молока", - відзначає УАК.

Хоча "сирна війна" з РФ і змусила виробників знизити обсяги виробництва твердих сирів на 21%, обсяги виробництва рідкого молока зросли на 13%, масла вершкового - більш ніж на 30%, йдеться в повідомленні.

З сільгосппродукції, яка поставляється в РФ, найсуттєвіше постраждали кондитерські вироби, шоколад, м'ясо птиці і сири всіх видів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: