Мінфін заступився за екс-міністра Колобова

П'ятниця, 26 вересня 2014, 20:09

Міністерство фінансів опублікувало коментар, з якого випливає, що екс-міністр фінансів Юрій Колобов не порушував законів при випуску єврооблігацій на 3 мільярда доларів.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства фінансів.

Як зазначається, повноваження міністра фінансів на здійснення державних запозичень, у тому числі зовнішніх, визначені статтею 16 Бюджетного кодексу та законами України про Державний бюджет на відповідний бюджетний період.

"Державні запозичення здійснюються з метою фінансування державного бюджету в межах, визначених Законом про Державний бюджет України, з дотриманням граничного обсягу боргу на кінець бюджетного періоду", - йдеться у повідомленні.

Реклама:

Також зазначається, що всі показники державного боргу на кінець 2013 року були в межах, визначених Законом України "Про Державний бюджет України на 2013 рік".

"З метою забезпечення підготовки необхідних процедур для здійснення державою зовнішнього запозичення урядом приймається розпорядження щодо надання персонального доручення Міністру фінансів здійснювати такі запозичення на умовах, визначених Кабінетом міністрів, та укладати для цього відповідні документи", - повідомляє прес-служба.

У прес-службі заявили, що випуск Єврооблігацій та їх обіг здійснюється відповідно до норм міжнародного права та правил, договірна документація за такими транзакціями є стандартною для всіх випусків облігацій зовнішньої державної позики України, лістинг таких облігацій здійснюється Ірландською фондовою біржею, та вони є у вільному обігу, що дає змогу їх придбати будь-якому інвестору.

При цьому, відповідно до міжнародних правил для емітента облігацій список таких  інвесторів є закритим з метою забезпечення рівного ставлення до всіх інвесторів.

"Україна як суверенний позичальник вчасно та у повному обсязі здійснює  виконання своїх зобов’язань перед кредиторами", - зазначили у прес-службі.

Нагадаємо, 24 вересня СБУ почала кримінальне провадження стосовно екс-міністра фінансів Юрія Колобова за фактом зловживання службовим становищем та порушення законодавства в ході випуску облігацій зовнішньої держпозики на суму 3 млрд доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!