"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко обіцяє зупинити атаку на гривню

Четвер, 25 вересня 2014, 15:55

Президент Петро Порошенко сказав, що буде робити все від нього залежне, щоб зупинити атаку на гривню і приборкати спекулянтів.

Про це він сказав під час прес-конференції в Києві.

"Проблеми з курсом долару складаються з декількох речей. Перше – несприятлива зовнішня кон’юнктура для основних товарів українського експорту. Ціни на зерно впали на 40%, ціни на залізну руду – на 50%. Надходження експортної виручки скоротилися", - зазначив президент.

"Промисловий потенціал Сходу, який був розгромлений та зруйнований, зупинив відвантаження своєї продукції. В умовах війни інвестиції в країну не йдуть і курс долара є об'єктивним відображенням цих процесів", - додав він.

Реклама:

При цьому голова держави підкреслив, що "це недостатня відповідь".

"Бо на сьогоднішній день таку саму війну, яку ми маємо на Сході країни, хтось намагається розв'язати всередині, підірвавши стабільність держави і в тому числі стабільність курсу", - заявив Порошенко.

За його словами, необхідне об'єднання зусиль усіх гілок влади – голови Нацбанку, спікера парламенту, прем'єр-міністра та президента.

"Ми маємо зробити все для того, щоб захистити українську валюту і захистити українського громадянина від інфляції і нестабільності. Я запевняю вас, я буду робити все від мене залежне, в межах закону для того, щоб припинити атаку на гривню, спекулятивні операції, спроби розкачати паніку, втому числі і через чорних трейдерів, які виносять неіснуючі котування. Треба повернути стабільність на валютний ринок", - сказав президент.

"Що для цього треба зробити в першу чергу? Не зібрати нараду, як хтось думає, і не когось лякати. Для цього треба зробити реформу "Стратегія України-2020", побудувати інвестиційний клімат, закінчити війну", - підкреслив він.

Крім того, додав він, треба переглянути програму МВФ з урахуванням нинішньої ситуації, і залучити макрофінансову допомогу обсягом ще 1 мільярд євро від ЄС.

Економічна правда 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!