"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Японія назвала умови скасування санкцій проти Росії

Четвер, 25 вересня 2014, 10:04

Японія може переглянути або скасувати ухвалені стосовно Росії санкції, якщо Москва застосує "активні кроки для мирного розв'язання кризи в Україні".

Про це передають "РИА Новости" з посиланням на заяву міністра закордонних справ Японії Фуміо Кісіда.

У заяві сказано, що Росія "повинна на підставі угоди про перемир'я, повністю поважаючи суверенітет України та її територіальну цілісність, зробити конструктивні дії для мирного вирішення ситуації".

"У разі якщо Росія зробить активні і очевидні кроки для мирного розв'язання кризи в Україні, прийняті нещодавно заходи можуть бути скориговані або скасовані", - підкреслюється в документі.

Реклама:

Нагадаємо, 24 вересня Токіо ввів санкції проти російських держбанків: Ощадбанку, ВТБ, Зовнішекономбанку, Газпромбанку і Россельхозбанка.

Як відомо, у квітні було оголошено, що Японія тимчасово не видаватиме візи 23 діячам російських державних та інших структур.

У серпні уряд Японії прийняв рішення про заморожування у разі виявлення в країні майна 40 осіб, які мають відношення до Криму, Донецької та Луганської народної республік, а також двох кримських компаній.

Ці заходи, як зізнавалися самі японські посадовці, носили в основному символічний характер і приймалися для демонстрації солідарності з діями США і Європейського союзу.

Зокрема, до цих пір Токіо уникав будь-яких заходів, які зачіпають економічні зв'язки з Росією.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!