Курченко: ні Одеський НПЗ, ні "Металіст" не заарештовані

Середа, 24 вересня 2014, 10:39

На даний момент ні Одеський НПЗ, ні "Металіст" не заарештовані.

Про це в інтерв'ю "РБК-Росія" заявив Сергій Курченко.

"Якісь товари, якісь компанії, що працюють на Одеському НПЗ, заарештовані. Але там якісь компанії наші, якісь не наші. Але більшою мірою це все популістські заяви", - сказав олігарх.

За його словами, режим змінився в лютому, і якби у них були реально обгрунтовані претензії, до вересня це б призвело до якихось рішень в судах, був би доведений збиток, було б якесь рішення про конфіскацію, був би новий власник.

Реклама:

"Якщо я купив за останні три роки ці активи за високою ціною, значить, вони ліквідні. Я думаю, що будь-який бізнес, який працює сьогодні в Україні, стикається з такими проблемами", - говорить він.

Курченко зазначив, що у влади є просто контрольні, піарні точки: зручно говорити, що режим Януковича все розікрав, зручно говорити, що Курченко за Януковича не платив податки.

"Це допомагає їм відволікати увагу від власної політики. Але якщо уявити собі, що режим Януковича крав, і крав, як вони кажуть, мільярдами, а зараз вже півроку не крадуть, то де мільярди?", - підсумував Курченко.

Як повідомлялося, 22 квітня суд арештував майновий комплекс та земельну ділянку Одеського нафтопереробного заводу.

Крім того, 17 вересня, Харківський суд розірвав договір купівлі-продажу єдиного майнового комплексу, який 30 серпня минулого року уклали Харківська облрада і ТОВ "Спортивний комплекс "Стадіон Металіст".

Нагадаємо, 23 квітня ГПУ оголосила Курченка у міжнародний розшук.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: