"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Черновецький інвестував 2,5 мільйона доларів в Zakaz.ua

Вівторок, 23 вересня 2014, 18:11

Українська служба доставки бакалії Zakaz.ua залучила 2,5 мільйона доларів від інвесткомпанії Chernovetskiy Investment Group, засновником якої є колишній мер Києва Леонід Черновецький.

Про це пише KyivPost.

Гроші, за які інвесткомпанія Черновецького купила міноритарний пакет акцій компанії, будуть використані для подальшого розвитку сервісу.

Так, залучені гроші будуть вкладені в розвиток Zakaz.ua в Києві, а також вихід на зовнішні ринки. Зараз сервіс доставляє їжу з супермаркетів лише жителям столиці.

Реклама:

З термінами виходу на зовнішні ринки акціонери поки не визначилися, хоча пріоритети вже намітили. Це великі ринки, що розвиваються - Індія, Малайзія, Бразилія і так далі.

Передбачається, що Zakaz.ua виходитиме також і на інші великі українські міста. Подібні спроби вже були - у 2013 році Zakaz.ua почав працювати в Донецьку, Луганську та Севастополі. Зі зрозумілих причин в 2014 році діяльність в цих містах довелося згорнути.

Компанія Chernovetskyi Investment Group з'явилася на ринку в 2012 році. Тоді ж було оголошено, що капітал фонду становить 750 млн доларів, які будуть спрямовані в різні сфери, серед яких і інтернет-бізнес.

Zakaz.ua був заснований в січні 2010 року. Проект створювався за рахунок власних коштів, пізніше з'явився інвестор (Internet Invest Олександра Ольшанського). Компанія пропонує послугу онлайн-доставки продуктів з популярних мереж супермаркетів (Novus, "Метро", "Фуршет") і заробляє на комісійних від продажів (5-10%).

Засновник компанії Єгор Aнчишкін є також одним із засновників стартапу, який займається розробкою технологій розпізнавання осіб та різноманітних об'єктів мобільними пристроями – Viewdle. Його придбав в 2012 році Google за 30 мільйонів доларів.  

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: