Шлапак вважає адекватним курс 13-13,5 гривні за долар

Вівторок, 23 вересня 2014, 14:15

Міністр фінансів Олександр Шлапак вважає адекватним курс 13-13,5 гривень за долар.

Про це він сказав журналістам, пишуть "Українські новини".

"Я впевнений, що курс близько 13-13,5 - це максимальний курс, на якому ми можемо абсолютно спокійно тримати ситуацію", - підкреслив Шлапак.

Він додав, що природно є ті, хто хоче заробити на більшому курсі, проте саме такий курс може задовольнити як експортерів, так і банки.

Реклама:

Міністр фінансів зазначив, що перекоси з курсом, що проявляються останнім часом, пов'язані з тим, що деякі комерційні банки не дотримуються домовленості з Нацбанком, але додав, що в НБУ є всі інструменти, щоб вплинути на такі банки.

"У Нацбанку є абсолютно достатньо заходів впливу на подібного роду комерційні банки, оскільки вони на сьогоднішній день, зривають ситуацію в першу чергу, на своєму власному ринку. Оскільки курс 15 (гривень за долар) - це подальший, фактично безконтрольний відтік депозитів з комерційних банків, а це проблема безпосередньо в самій банківській системі", - сказав Шлапак.

Він розповів, що президент Петро Порошенко попросив НБУ уважно попрацювати з комерційними банками, а комерційні банки попросив попрацювати з експортерами.

Міністр фінансів підкреслив, що в даний час, потроху починає основний захід валюти від агроекспортеров, що також може допомогти стабілізації курсу.

Шлапак впевнений, що протягом тижня, можна буде побачити позитивні результати від роботи з стабілізацією валютного курсу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!