Аеропорт "Жуляни" купив у Юри Єнакіївського машину за 3,5 мільйони

Вівторок, 23 вересня 2014, 10:15

КП "Міжнародний аеропорт "Київ" уклало угоду з ТОВ "Мастер-Авіа" на придбання аеродромного прибирального автомобіля вартістю 3,5 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, замовлено автомобіль АСВ 4000 або еквівалент.

Згідно з техдокументацією, це плужно-щіткова продувальна машина з робочою швидкістю очищення до 60 км/год. У комплектацію входить: відвал передній швидкоз`ємний з динамічним відкидом снігу, щітка аеродромна високошвидкісна, вентилятор, магнітний брус за машиною для підбору металевих предметів, задній двигун, гідравлічна станція.

Реклама:

"Мастер-Авіа" відоме тим, що в 2010 році отримало в оренду на 49 років аеропорт "Жуляни". Разом з тим, "Мастер-Авіа" було засноване тільки за два дні до оголошення конкурсу на право оренди.

За даними ЗМІ, "Мастер-Авіа" спочатку контролювалась структурами народного депутата від Партії регіонів Василя Хмельницького, потім до компанії долучився народний депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко.

Офіційно "Мастер-Авіа" засноване низкою компаній: ТОВ "Авіагруп" (49,87%), ТОВ "Фріланс-Транс" (50%), ТОВ "КУА "Ніка-Інвест" (0,05%), ТОВ "Акерс Інвест" від імені закритих інвестиційних фондів "Акерс" (0,03%) та "Арсенал" (0,05%).

"Авіагруп" зерєстроване на ТОВ "Аньюітет Проект (власник віргінський офшор "Алесіо Юніверсал С.А.") і ТОВ "Комерційна нерухомість столиці" (кіпрська компанія "Фонтіс Лімітед" і ТОВ "КУА "Ніка-Інвест").

"КУА "Ніка-Інвест" зареєстрована на віргінський офшор "Гампіона Лімітед" і ТОВ "Аутвуд-Інвест", що заснована кіпрською компанією "Іока Холдінгз Лімітед" і ТОВ КУА "Акерс Інвест" (віргінський офшор "Найленд Юніон ЛТД.").

Компанія "Фріланс-Транс" зареєстрована у м. Єнакієве, Донецької обл., засновником значиться "Рекселмо ЛТД" з Кіпру.

Єдиним конкурентом, допущеним до торгів, було київське ТОВ "Архітектурно-будівельна група "Дедал" Сергія Брильова і Руслана Золотарського.

Участь у торгах також намагалися взяти дешевші постачальники - білоруські компанії СООО "Евромаш" і ЗАО "БелСТАТС". Однак їхні пропозиції були відхилені за неповний пакет документів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: