"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Нацбанк обмежив валютні розрахунки в імпортних операціях

Понеділок, 22 вересня 2014, 21:14

Національний банк з 23 вересня заборонив проведення розрахунків у іноземній валюті по імпортних операціях без ввезення товару на територію України.

Про це йдеться в постанові регулятора від 22 вересня №591, текстом якої має УНІАН.

Крім цього, НБУ заборонив валютні платежі за імпортними договорами, за якими продукція була ввезена на територію України і пройшла митне оформлення на підставі ввізної декларації, якщо дата оформлення цієї декларації перевищує 180 днів.

Також заборонено повернення за кордон коштів іноземних інвесторів, отриманих від продажу цінних паперів українських емітентів за межами фондових бірж, крім державних облігацій України.

Реклама:

Заборонено повернення за кордон коштів іноземних інвесторів, отриманих від продажу корпоративних прав юридичних осіб, не оформлених акціями, і повернення за кордон дивідендів іноземних інвесторів, крім дивідендів із цінних паперів, що обертаються на фондових біржах.

Крім цього, регулятор заборонив проведення валютних операцій на підставі своїх індивідуальних ліцензій, окрім розміщення валютних цінностей на рахунках за межами України юридичними особами.

Постанова набирає чинності з 23 вересня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!