Путін проти припинення роботи російських банків в Україні

Понеділок, 22 вересня 2014, 14:46

Президент Росії Володимир Путін переконаний, що російські банки повинні продовжити роботу на території України, незважаючи на мільярдні збитки.

Про це заявив глава держави на зустрічі з головою правління Банку ВТБ Андрієм Костіним, пише "ИТАР-ТАСС".

"Роботу, безумовно, треба продовжувати. Перш за все, тому що в банківському секторі України російські фінансові установи займають більше 30%, і якщо ми припинимо свою роботу, це буде додатковим великим, дуже серйозним ударом по українській економіці, а ми в цьому не зацікавлені", - заявив Путін.

Путін підкреслив, що Росія зацікавлена ​​в тому, щоб "у нас був надійний, стабільний партнер".

Реклама:

"Тому, незважаючи не всі труднощі, треба продовжувати роботу. Тим більше що, наскільки я собі уявляю, відносини з Центральним банком України у нас цілком партнерські", - вказав президент.

Костін поскаржився, що його банк зараз має серйозні проблеми в Україні.

"Проблеми, пов'язані, по-перше, з різким погіршенням економічної ситуації в Україні, негативними темпами зростання, швидкою девальвацією національної валюти - гривні", - сказав він.

Керівник Банку ВТБ також зазначив, що "в цілому політична ситуація, війна в Україні привела до різкого зниження платіжної дисципліни".

"Ми отримуємо повернення лише половини того, що ми видали в кредитну роботу. І наші збитки з початку року вже становили приблизно 26 млрд руб", - повідомив Костін.

Він прогнозує, що до кінця року ці збитки подвояться.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!