РФ встановила термін підвищення мит для товарів з України

Понеділок, 22 вересня 2014, 09:42

Росія підніме мита на товари з України протягом десяти днів після початку процесу імплементації угоди про асоціацію з ЄС.

Про це повідомляється опублікованому тексті постанови уряду РФ, пише "ИТАР-ТАСС".

Мита будуть підняті на м'ясо, молочну та кондитерську продукції, фрукти і зернові, а також на пиво, вина, спирт і сигарети.

Крім цього, зростуть мита на легкові автомобілі, одяг, взуття та сантехніку.

Реклама:

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв 19 вересня підписав постанову про введення ввізних мит на українські експортні товари.

"Сьогодні я підписав постанову, якою вводяться ввізні мита на українські товари", - сказав глава кабінету, виступаючи на Сочинському інвестиційному форумі.

Він уточнив, що "мова йде про продовольство, продукції легкої та обробної промисловості".

Медведєв зазначив, що "ці мита будуть введені, якщо Україна все таки почне застосовувати економічні статті угоди (про асоціацію з ЄС) раніше названого терміну (початок 2016 року), тобто почне або юридичну імплементацію, або фактичне застосування цих положень".

Голова уряду підкреслив, що "ці кроки робляться виключно для захисту своїх виробників від недобросовісної конкуренції".

Медведєв нагадав про підписану недавно угоду між Україною та ЄС.

"Ми готові працювати в такій логіці, але ми не можемо допустити, щоб окремі положення угоди, які становлять загрозу для нашого ринку, стали діяти достроково (до початку 2016 року) і під виглядом товарів з України, яка є частиною зони вільної торгівлі СНД, на російський ринок проникала продукція з країн Євросоюзу, бо ми про це не домовлялися, у нас немає режиму вільної торгівлі", - зазначив прем'єр.

Мита на ввезення товарів з території України будуть встановлені за ставками Єдиного митного тарифу Митного союзу. Дане рішення було внесено в уряд Міністерством економічного розвитку.

"Підписаною постановою щодо товарів, що походять з території України і ввозяться до Росії, вводяться в односторонньому порядку ввізні мита в розмірі ставок Єдиного митного тарифу Митного союзу, застосовуваних при ввезенні товарів з країн, у відносинах з якими застосовується режим найбільшого сприяння", - йдеться в матеріалах уряду.

Додаток до Договору про вільну торгівлю, зокрема, передбачає введення ввізних митних мит щодо імпорту відповідних товарів з держави-​​учасника договору, якщо це держава вступає в інтеграційні об'єднання з третіми країнами.

 Дане положення застосовується "у разі наявності збитків або загрози виникнення негативних наслідків для відповідних галузей промисловості".

Російська сторона вже визначила ряд товарів, щодо яких виникають найбільші ризики негативних наслідків для російських виробників від застосування Угоди про асоціацію України з ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: