"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" витратить 33 мільйони на аудит і оцінку своїх активів

Понеділок, 22 вересня 2014, 09:24

НАК "Нафтогаз України" за результатами тендерів уклав угоди на здійснення оцінки своїх активів та проведення аудиту за останні три роки.

Про це пишуть "Наші гроші" із посиланням на "Вісник державних закупівель".

Загальна вартість угод становила 32,68 мільйона гривень.

Як зазначається, із вказаної суми 17,88 млн гривень витратять на аудит консолідованої фінансової звітності "Нафтогазу" за 2012, 2013 та 2014 роки, складеної у відповідності до Міжнародних стандартів фінансової звітності.

Реклама:

Аудит здійснюватиме ПАТ "Делойт енд Туш ЮСК", аналізувати документи будуть до липня 2015 року.

На тендер подавалися ще чотири компанії, три з яких пропонували надати послуги дешевше, однак оцінка пропозицій конкурсних торгів відбувалася за двома критеріями - окрім ціни також якість, яку визначали за досвідом виконання аналогічних робіт, пише видання.

ПАТ "КПМГ Аудит" відхилили за неповний пакет документів.

Решта 14,8 млн гривень піде на визначення справедливої вартості активів: основних засобів, спеціальних дозволів на користування надрами та родовищами нафти та газу, інвестицій у спільну діяльність, та незавершених капітальних інвестицій дочірніх підприємств та господарських товариств, у яких 51% та більше статутного капіталу належать "Нафтогазу".

Оцінку проводитиме ТОВ "Ернст енд Янг". На торги також подавалися згаданий вище "Делойт" і ТОВ "Бейкер Тіллі Україна ЕК", останню відхилили за неповний пакет невідповідно оформлених документів.

Нагадаємо, "Нафтогаз" у 2012 році за 4,1 млн гривень найняв "Бейкер Тіллі Україна ек" оцінщиком української газотранспортної системи. Однак результати оцінки тоді так і не були оприлюднені

Експерти пов’язували проведення такої оцінки з бажанням тодішнього президента України Віктора Януковича домовитись з Росією про її контроль над українською ГТС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!