Рада ЄС найближчим часом розгляне питання відтермінування ЗВТ з Україною

Неділя, 21 вересня 2014, 14:14

Рада ЄС розгляне пропозиції Європейської комісії щодо відтермінування тимчасового застосування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС в частині поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі найближчим часом.

Про це УНІАН повідомили в Раді ЄС.

Як зазначається, такий розгляд відбудеться на найближчому засіданні, скоріш за все, Ради із закордонних питань, хоча може відбутися і в рамках засідання будь-якої Ради.

"Скоріш за все, рішення буде ухвалено за письмовою процедурою, тобто без обговорення", - пояснили в ЄС.

Реклама:

Як повідомлялося, Європейська комісія внесла на розгляд Ради ЄС та Європейського парламенту пропозиції щодо відтермінування тимчасового застосування Угоди про асоціацію в частині поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Текст пропозицій під назвою "Регламент Європейського парламенту та Європейської ради щодо зміни в регламент (ЄС) № 374/2014 на зниження або скасування митних зборів на товари, що походять з України" опублікований в Офіційному журналі ЄС.

Цією пропозицією ЄП та ЄС мають затвердити рішення, яким преференції будуть продовжені до 31 грудня 2015 року. Безпосередньо це рішення вступить в силу з дня публікації в Офіційному журналі та буде застосовуватися з 2 листопада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!