Учасники G20 вирішили прискорити економічне зростання

Неділя, 21 вересня 2014, 13:29

Міністри фінансів і глави центробанків країн "великої двадцятки" за підсумками засідання в Кернсі підтвердили намір домогтися в найближчі 5 років прискорення економічного зростання додатково на 2% порівняно з існуючими національними планами.

Про це повідомив головний скарбник Австралії Джо Хоки, коментуючи на прес-конференції головні результати засідання, що відбулося в Кернсі 20-21 вересня, передає ИТАР-ТАСС.

Він зазначив, що цього року від країн-учасниць G20 надійшло "понад 900 пропозицій", спрямованих на стимулювання зростання світової економіки. Їх реалізація дозволить домогтися додаткового приросту до сукупного ВВП "групи двадцяти" на 1,8%. "Робота зроблена на 90%", - сказав Хоки.

Учасники засідання в Кернсі висловили підтримку роботі ОЕСР щодо вироблення конкретних заходів боротьби з відходом транснаціональних компаній від сплати податків.

Реклама:

В підсумковому комюніке засідання також йдеться про плани країн "двадцятки" здійснити в 2017-2018 роках перехід на єдині стандарти автоматичного обміну податковою інформацією.

"Розвиток глобальної економіки відбувається нерівномірно, а його темпи поки залишаються нижче рівня, необхідного для створення таких потрібних світу нових робочих місць. Ризики, викликані ситуацією на фінансових ринках і геополітичними проблемами, зберігаються", - наголошується в комюніке.

"Для того, щоб уберегти наші економіки від цих ризиків, необхідний стійкий і збалансований ріст і енергійно працюючий фінансовий сектор. Ми єдині в рішучості протистояти сучасним викликам", - йдеться в комюніке.

До складу "двадцятки" входять Росія, Аргентина, Австралія, Бразилія, Великобританія, Німеччина, ЄС, Індія, Індонезія, Італія, Канада, Китай, Мексика, Саудівська Аравія, США, Туреччина, Франція, ПАР, Південна Корея і Японія.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: