"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Медведєв залякує Європу втратою російського ринку

Субота, 20 вересня 2014, 13:13

Європі доведеться заплатити за санкції проти РФ своєю часткою на російському ринку.

Таку думку висловив прем'єр-міністр Дмитро Медведєв в інтерв'ю ведучому програми "Вести в суботу" Сергію Брильову, пише "Прайм".

"Ну, ми рано чи пізно в будь-якому випадку домовимося, це ж абсолютно очевидно", - сказав він, кажучи про взаємні обмеженнях, в тому числі доступу на ринки.

"Санкції не тривають нескінченно", - упевнений він.

Реклама:

"Але ті ніші, які будуть в нашій економіці вже зайняті - або нашими виробниками, на що ми дуже сподіваємося, або іншими іноземними виробниками - в ці ніші європейські партнери повернутися не зможуть", - попередив він.

"Це та ціна, яку Європі доведеться заплатити", - заявив Медведєв.

Прем'єр також заспокоїв підприємців з Азії та Латинської Америки, які мають намір увійти на російський ринок на місце європейських постачальників, що в разі нормалізації відносин РФ з Європою їх позиції тут не потраплять під загрозу.

"Ну, ми ж пристойні люди", - заявив він.

"Якщо ми про щось домовимося, ми виконуватимемо ті контракти, які у нас існують, в тому числі з нашими латиноамериканськими партнерами і азіатськими теж, безумовно", - сказав глава уряду.

"А ті, хто готовий знову буде повернутися, зможе повернутися тільки на ту частку, яка залишиться, не більше того", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!