Україна зацікавилася поставками норвезького газу - ЗМІ

Середа, 17 вересня 2014, 13:19

Українська влада висловлює значну зацікавленість у налагодженні поставок в країну норвезького газу.

Про це повідомляє "ИТАР-ТАСС" з посиланням на норвезьку газету Aftenposten.

За даними видання, спікер Верховної ради Олександр Турчинов обговорював дане питання зі своїм норвезьким колегою Олеміком Томмессеном минулого тижня, коли відвідував Осло для участі в Європейській конференції голів парламентів.

"Українська сторона висловила кілька конкретних побажань, зробивши особливий наголос на питання енергетики. Була порушена тема поставок. України зацікавлена ​​в довгостроковому співробітництві, щоб зменшити свою енергозалежність від Росії. Влада України обговорює умови з норвезькими компаніями і хотіла б заручитися політичною підтримкою. Я прийняв до відома позицію української сторони, проте прийняття конкретних рішень залишається за урядом Норвегії", - заявив виданню Томмессен.

Реклама:

Глава норвезького МЗС Берге Бренде в свою чергу заявив співробітникам видання, що, хоча Норвегія і вважає енергетику пріоритетною областю для співпраці з Україною в майбутньому, королівство не приймає участь у вирішенні чисто комерційних питань, таких як укладання контрактів на покупка або продаж газу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!