Шлапак: нові податкові зміни дадуть нам додатково 62 мільярди

Понеділок, 15 вересня 2014, 18:00

За рахунок нових податкових змін Кабінет міністрів планує залучити до бюджету додатково 62 мільярди гривень.

Про це на засіданні Кабінету міністрів заявив міністр фінансів Олександр Шлапак в рамках презентації проекту державного бюджету на 2015 рік.

"Я хочу нагадати, що було прийнято ряд досить важливих податкових новацій. Причому приймали їх в тій царині, де довгий час ні уряд, ні парламент не наважувалися зрушити з місця. Мова йде про рентні оподаткування надр, про оподаткування депозитних відсотків, про оподаткування пасивних доходів. І багато інших речей, які ми уже зробили", - наголосив він.

За його словами, уряд ініціює ряд податкових змін, які треба прийняти зараз, "щоб суттєвим чином збільшити податкову базу на наступний рік".

Реклама:

За розрахунками Шлапака, у випадку якщо відповідні ініціативи будуть прийняті, уряд зможе додатково отримати близько 62 мільярдів гривень.

Так, планується додатково отримати ПДФО – 9,7 млрд гривень, акцизного податку – 8,8 млрд гривень, від відшкодування ПДВ для зернотрейдерів – 2,1 млрд гривень.

Фото прес-служби Мінфіну

Також уряд планує збільшити надходження за рахунок перегляду податку на нерухомість, і уведення збору на купівлю валюти.

"Збір з купівлі валюти. Ми багато про нього сперечалися, але прийшли наступного висновку – мова йде тільки про "кешевий" збір валюти. Бо той хто хоче нашу рідну українську гривню поміняти і купити в обмінному пункті валюту, вимушений буде заплатити додатковий податок", - зазначив Шлапак.

Він зауважив, що скасовуються такі податки як збір на розвиток виноградарства, а також ряд місцевих податків і зборів.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що кількість податків скорочується з 22 до 9.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: